Varför blogg?

21.06.2023

Språklärare
I 25 år var mitt arbete högstadielärare i språk. På svenskan la jag stor vikt vid att ge eleverna ett uttryckssätt, både i tal och skrift. Kraften i det skrivna ordet är oslagbar och min önskan var att eleverna skulle hitta sitt eget uttryckssätt och bli stärkta i detta.

Ordets kraft
Det är ett bra tag sen jag slutade som lärare men fortfarande är ord väldigt viktiga för mig. Jag lägger märke till ord och meningar som slår an en särskild ton hos mig. Meningar jag bär med mig som stöd i vardagen, som får mig på banan igen eller som jag bara njuter av för att de är så vackra.

Skrivstunder
Därför ingår ofta skrivstunder på mina retreats för det är ljuvligt att få ge sig själv tid för skrivandet, att hitta det särskilda uttryckssättet som sätter ord på alla tankar som snurrar inombords. Att släppa orden fria kan var förlösande och det som kändes tungt känns inte så farligt längre när orden får röra sig fritt.

Betraktelser
Detta är en av orsakerna till denna blogg för här har jag en plattform där jag då och då kan dela med mig av mina betraktelser för dagen som förhoppningsvis kan hjälpa och uppskattas av andra.
Varmt välkommen hit!