Om mig
YOGA

Yogan har varit min följeslagare sen de sena tonåren. Från början var det mest de fysiska övningarna, asanas, som tilltalade mig men efterhand tog den filosofiska delen över. Ord sattes på de tankar jag hade inombords och ett förhållningssätt till livet som jag uppskattade väldigt mycket och kunde relatera till. Här fanns allt och efterhand som jag fördjupade mig inom yogan blev den ett rättesnöre för mig. Styrka, flexibilitet, uthållighet, mod, balans och ödmjukhet i yogapositionerna. Närvaro och sinnesro i andningsövningarna och meditationerna. Efterhand har jag fördjupat mig och vidareutbildat mig för en större förståelse och kunskap om hur kroppen fungerar, hur vi kan bibehålla en frisk kropp och ett lugnt sinne, vad som är bra för oss och vad som bör undvikas. Andningen och dess betydelse har fått ett allt större utrymme och idag är vi så mycket mer medvetna om vilka resurser vi har inom oss i form av det medvetna andetaget.    

UNDERVISNING

I mer än 25 år arbetade jag som högstadielärare i svenska, engelska och franska och jag älskade det verkligen! Att se människor växa, stå sidan om och vägleda dem till att hitta sin egen förmåga och tilltro till att de faktiskt kan själva. I närvaro utan att ta ifrån personen det egna ansvaret. Att hjälpa dem hitta ett uttryckssätt i både tal och skrift så att de kommunicerar det de önskar, oavsett vilken yrkesbana det blir. Många gånger hade jag stor nytta av yogan på min arbetsplats. Inför ett speciellt möte hjälpte några djupa andetag, en kort meditation och koncentration innan det var dags att ta itu med utmaningen. På mina klasser hade vi meditation och stunder av avslappning innan  det var dags att ta itu med dagens övningar och med kropp och sinne lite mer i balans.  

VÄNDPUNKT

2011 träffade jag min man, min själsfrände och det var som en kickstart för oss båda. Det som slumrat fick plötsligt livsrum och vi kunde så smått utveckla livet så att vi sedan flera år tillbaka både lever och arbetar ihop. Vi startade Nyttoliv Hälsocenter först i Svedala, sen i Vellinge. Med långa förhållanden bakom oss beslöt vi att ge vår relation en riktigt bra start så efter endast tre månaders förhållande åkte vi på vår första relationskurs. Denna har gett upphov till många fler i personlig utveckling och att gå en relationskurs är något vi rekommenderar alla!


NATUREN

Naturen och särskilt havet är min plats, för återhämtning, sinnesro, förnyelse och nyskapande. Tankarna får löpa fritt, inget hindrar dem eller stör och på så vis kläcks nya idéer, insikter får komma upp till ytan, och intuitionen får utrymme. Naturen är också platsen för det stora äventyret - Fridykning. Fridykning och yoga har så många gemensamma punkter. Lugn, långa djupa andetag, avslappning och fokus inåt. Att fridyka är som en lång meditation under vattnet. 

"We dive for the moments of joy which come from a deeper understanding of our thoughts and experiences. We freedive for the pleasure of solitude, where inner peace and awareness calm our racing mind. Freediving offers us happiness from nothing more than a single breath of air."
Natalia Molchanova