Om yogaklasserna: 

Sedan 2013 är jag utbildad Global Yoga lärare, en yogateknik som hämtat inspiration från bl a Iyengar yoga och Ashtanga yoga.  Jag leder tre olika slags yogapass:

Flödesyoga är en dynamisk yogaform där kroppen mjukas upp inifrån och ut. Passet börjar med stretchande, uppmjukande rörelser för att få igång flödet i kroppen. Musklerna värms upp och rörelserna utförs från en kroppsdel till en annan, för maximal uppvärmning och där andningen följer med och hjälper till att utföra rörelserna på bästa sätt. När kroppen är uppvärmd blir övningarna mer fysiska och mer utmanande. Flödesyoga är en fysisk yogaform med fokus på andning, koncentration, styrka och muskler. Du hittar in i din position, i din koncentration och i en medveten närvaro.

Yinyoga är en yogaform där vi sitter eller ligger i alla positioner. Fokus ligger på kroppens bindväv, leder, ligament, skelett och fascia. Vi stannar i upp till fem minuter i varje position för att musklerna verkligen ska hinna med att slappna av och låta kroppen vila. Yinyoga ger tid för medveten närvaro, andningsövningar, att släppa taget och att låta det ske som ska ske. Avslappnande och ibland utmanande. För många har yinyoga en stor effekt på kroppen, särskilt efteråt med en ökad rörlighet och en känsla av lätthet i kroppen.

Yoga Nidra är en guidad meditationsteknik som också kallas den yogiska sömnen. Du ligger bekvämt på rygg, stöttad av bolster och meditationskuddar på en ullmatta som värmer din rygg och med en filt över för maximal avslappning. Min röst tar dig på en resa genom kroppen för uppmärksamhet till olika kroppsdelar. Yoga Nidra är ett tillstånd mellan vakenhet och sömn som hjälper kroppen till djup avslappning men också energipåfyllnad. För dig som vill komma ner i varv, slappna av och skapa en bra balans i kropp och själ. ​​Att ge kroppen tid för medveten avslappning och återhämtning kan hjälpa dig i vardagen, att då och då stanna upp, vända ditt fokus inåt och inte bara köra på i en tillvaro som snurrar allt fortare. Att stiga åt sidan, betrakta, ta några djupa andetag och få en buffert att luta sig mot när livet går fort, kan ge goda hälsoeffekter. Vi möts en timme i veckan i en guidad meditation, några uppmjukande yogarörelser och medvetna andetag, som ger dig beredskap för vad resten av veckan bjuder på.

Inspiration
I mina klasser har jag hämtat inspiration från olika yogamästare och skapat klasser som passar mig att leda, som känns bra för kroppen och som är härliga att få förmedla. Jag vägleder genom min röst och berättar vilken del av kroppen det är fokus på just nu. Också för att det ska vara lättare för dig att släppa taget om livet utanför och bara ha fokus på dig – det viktigaste av allt. Stor vikt läggs vid andningen, denna källa till liv, som är ständigt närvarande och som kan göra underverk för kroppen. I mina klasser finns nybörjare och de som varit med sen starten. Jag anpassar nivån efter klassens kapacitet och förmåga och jag tror att min bakgrund som högstadielärare i 25 år hjälper mig att vara lite "steget före" och känna in individens behov. Klasserna präglas av en önskan att bli så bekant som möjligt med sig själv, sitt inre och få en ökad kroppsmedvetenhet och förståelse för den egna kroppen och för sinnet.

Klasserna hålls i en lugn, skön miljö med dämpad belysning, tända ljus och med härlig musik i bakgrunden. Doftspridaren sänder ut behagliga dofter som sprids i rummet och hjälper dig att slappna av och vara närvarande. Varje yogapass är unikt och ger en skön paus i tillvaron, en möjlighet att hämta energi men också på samma gång få vila hos dig själv.

Kom du också och prova – ett andetag i sänder!
Namasté Ingrid

Alla yogaklasser är på Nyttoliv Hälsocenter vid Stortorget i Svedala, förutom onsdagsklassen som är på Tennishallen. Yogaklasserna betalas med faktura som skickas ut vid terminens start. Om du missar någon gång under terminen finns det möjlighet att ta igen i en annan grupp i mån av plats. Anmäler du dig till flera yogaklasser får du 25% på den billigaste klassen. Har du inte möjlighet att gå en hel termin, pga arbetstider, mm, kontakta mig på ingrid.banheden@nyttoliv.se så hittar vi en lösning. Det går också bra att komma på enstaka pass. Anmäl dig via Boka Direkt Svedala, se nedan.  
Yogan passar alla och anpassas efter gruppens konstellation och behov. Kom gärna en stund innan så du hinner landa och varva ner. Ta med egen yogamatta, en filt till avslappningen och kanske en kudde. Under och efter passet bjuder vi på vatten med eterisk pepparmyntsolja (väldigt uppfriskande) och vid kalla årstider PUKKA-te.

Friskvårdsbidraget gäller för yoga och Nyttoliv samarbetar med hälsoportalerna epassi, Benify och Wellnet. Är din arbetsplats kopplad till någon av dessa kan du använda bidraget som betalningssätt.


Höstens yogaklasser:

Vi börjar den 22 augusti med uppehåll v. 36 (yogaresa) och v. 44 (höstlov). Sista gången är den 30 november. 

Tisdagar (med start den 22 augusti)

17.45 – 19.00 Flödesyoga med fysiska och dynamiska rörelser. 13 ggr á 1950 :-. (180:- per gång.)

19.15 – 20.15 Yinyoga 13 ggr á 1690:- (160:- per gång.)

Onsdagar (med start den 23 augusti)

9.30 – 10.45 Flödesyoga Obs! På Tennishallen. 13 ggr á 1950 :-. (180:- per gång.)

Torsdagar (med start den 24 augusti)

17.45 – 18.45 Yoga Nidra 13 ggr á 1690:-. (160:-/gång)

19.00 – 20.15 Flödesyoga med fysiska och dynamiska rörelser. 13 ggr á 1950:-. (180:- per gång.)

Höstens yogaklasser online:

Vill du vara med på mina yogaklasser men har inte möjlighet att komma till Nyttoliv eller Tennishallen? Inga problem! Med dagens teknologi kan du vara med hemifrån. Du kan anmäla dig till en hel termin eller per gång. Samma priser gäller som på plats i lokalen. För att yoga online behöver du ladda ner appen Zoom. En stund innan passet börjar skickar jag länken till dig och så möts vi via datorn.

Morgonyoga online via zoom

Tisdagar och fredagar håller jag i en halvtimmes morgonyoga online 07.00-07.30; en härlig uppmjukande yoga som sätter fart på energin i kroppen och gör dig redo för dagen. Det är underbart att yoga på morgonen och effekten brukar sitta i hela dagen så dessa pass rekommenderar jag varmt. Passen sänds via Zoom så ladda ner appen Zoom i god tid. Morgonyogan betalar du genom att swisha till 0734304230. När jag fått din betalning skickas länken till dig en stund innan passet börjar och så möts vi via datorn.

Tisdagar 07.00 - 07.30 (med start den 22 augusti)
9 ggr á 675:- (fram till höstlovet i v. 44) eller 80:-/gång.

Fredagar 07.00 - 07.30 (med start den 25 augusti)
9 ggr á 675:- (fram till höstlovet i v. 44) eller 80:-/gång.

ANMÄLAN
Du anmäler dig till valfritt yogapass på plats i lokalen eller online, genom att fylla i formuläret under fliken Kontakt. Skriv i meddelanderutan om du vill vara med på plats eller online. 
Varmt välkommen till höstens yogaklasser!