Yogaretreats

Ett par gånger om året har jag yogaretreats, ibland i tystnad, i Beddingestrand på sydkusten mellan Trelleborg och Ystad. Dessa helger ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det är inte många timmar vi tillbringar tillsammans, men känslan blir som efter att ha varit iväg på en lång resa - en resa inombords. En retreat ger var och en möjlighet att varva ner, vara mer närvarande och ta hand om sig själv. Det yttre skalas av och bit för bit närmar vi oss kärnan, det väsentliga. I en värld fylld av valmöjligheter och ständiga intryck, behövs en oas där man har tid att koppla av, lyssna inåt och känna in hur man har det och vad man önskar av livet. På en yogaretreat får du möjlighet till det. 

Yogaretreat i Garnhuset20 - 22 oktober 2023

Jag önskar dig varmt välkommen till en helgretreat i Garnhuset, Beddingestrand, denna plats som har himmel och hav som sin närmsta granne. Här tillbringar vi dagarna tillsammans med yoga och meditation, andningsövningar och stillhet, promenader och reflektion. Syftet med helgen är att ge dig en paus i tillvaron, en möjlighet att stanna upp och reflektera över livet; vad är bra i ditt liv och vad behöver du lämna för att ge plats till något nytt. Med fokus på dig, närvaro i kroppen och där du får möjlighet att stänga av det yttre och rikta blicken inåt - för att lyssna - är det lättare att hitta svaren som finns inom dig. Hösten är också en bra tid för självreflektion. Naturen förbereder sig för vintervila och så gör också vi.

Garnhuset
Vi tillbringar helgen i Garnhuset som bokstavligen ligger på stranden i Beddingestrand. Förr hängde fiskarna sina garn här. Idag är det ett varsamt renoverat hus med en stor sal och vacker veranda. Här kommer vi yoga och meditera. Här kan du vila, reflektera och skriva. Själva platsen inbjuder till detta med havet som bakgrundsmusik och ett stort lugn som vilar i huset. Utrymme finns för promenader längs stranden och i den vackra närmiljön. Från morgon till kväll bjuds du på hemlagad vegetarisk mat som får alla dina sinnen att jubla så både kropp och sinne får sitt.

Strandvilla
Inför helgen har vi hyrt Strandvillan för långväga gäster så du kan stanna i Beddinge hela helgen och verkligen njuta av din retreat. Även för dig som bor nära är det bra att fullt ut vara på retreat och ta hand om dig. Strandvilla är belägen bara några hundra meter från Garnhuset. 

Yoga
Yogan passar alla, såväl nybörjare som vana yogautövare. Det blir klasser med flödesyoga och yinyoga och dessa anpassas efter deltagarna. Ta med egen yogamatta, filt, ev yogablocks och meditationskudde om du har.

Skrivstunder
Ta med en bok för dina tankar och funderingar då det blir många skrivstunder. Med mina 25 år som högstadielärare i svenska och med stort fokus på att ge eleverna tillgång till förmågan att uttrycka sig i tal och skrift vet jag vilken kraft ordet har. Det är otroligt läkande att kunna uttrycka det som finns inombords, att låta tankarna få släppas fria och få rymd. Därför passar skrivande väldigt bra ihop med yogaretreats då stort fokus läggs på oss själva. Det är också fint att skriva ner sina tankar i en bok som du sedan efter helgen kan återvända till igen och igen. 

Tystnad
Bitvis är helgen i tystnad för att vi ännu mer ska kunna släppa taget om allt sus och brus runt omkring och få landa i oss själva och hitta in i ro. 

När: fredagen den 20 - söndagen den 22 oktober 2023 
Var: Garnhuset i Beddingestrand
Pris: 3700:- inkl allt som mat och boende. Ordnar du boende på annat håll dras 600:- av för boendet
Anmälan: ingrid.banheden@nyttoliv.se
Fullständiga villkor: Bokningsvillkor

Preliminärt program

Fredag 20 oktober

16.00  Incheckning för dem som ska bo i Strandvilla

17.00   Välkomstfika och presentation i Garnhuset

18.00   Mjuk, flödande yogaklass

19.30   Hemlagad vegetarisk middag

20.30   Vägledd meditation - sharing

Lördag 21 oktober
En dag i tystnad

07.00   Morgonte / Morgonkaffe

07.30   Flödande morgonyoga med andningsövningar

09.30   Frukostbuffé

10.30    OSHO Meditation samt skrivövningar 

12.30   Lunch

13.30   Egentid med vandring längs havet och övningar ute om vädret tillåter;             
sinnesmeditation, skrivuppgifter

16.00   Yinyoga med andningsövningar och avslutande Sound Healing Meditation

18.30   Middag

20.00  Vägledd meditation - sharing

Söndag 22 oktober

07.00 Morgonte / Morgonkaffe

07.30 Flödande morgonyoga 

9.00 Frukostbuffé 

10.00   Föreläsning chakrasystemet

12.00   Lunch

13.00 Yinyoga 

15.00 Avrundning

Mindre justeringar i programmet kan förekomma.

"Du råder ju inte över vilka som anmäler sig till detta, men jag måste säga att det varit fantastiska möten med så underbara kvinnor! Att få komma nära och att alla vågar öppna sig är dock din förtjänst! Både med din tillåtande yoga men också eftersom du är en så fantastisk, skön person!"

 

Heldagsretreat i tystnad
med yoga och meditation
12 november 2023

 Varmt välkommen till vinterns heldagsretreat i tystnad med yoga och meditation i Garnhuset, Beddingestrand. Det blir en dag som varvas med yogapass, meditationer, skrivstunder, Sound Healing Meditation och andningsövningar. Mellan de olika passen bjuder vi på hälsosam, hemlagad, vegetarisk mat som får dina smaksinnen att jubla!

Dagen är i tystnad
Kanske avskräcker det någon men attraherar alltfler. Att få vara tyst en hel dag är en utmaning för många men ger också en otrolig vila. Tystnaden hjälper till att verkligen vända fokus inåt och vara fullt uppmärksammad på sig själv. Dessa dagar har blivit väldigt populära med återkommande deltagare. Det är skönt att då och då få sätta det yttre bruset på pausläge och få vila i sig själv. Fika, lunch och middag ingår och vi tänker helhetskoncept så maten är hemlagad så långt det går, näringsrik, hälsosam – och väldigt god! Den uppskattas mycket av deltagarna.

Syftet med dagen
Syftet med dagen är att få en stunds paus i tillvaron, att kunna vända fokus inåt och bara ta hand om, vårda och ge sig själv omsorg. Att vara tyst hjälper och gör det lättare att vända blicken inåt. Du blir guidad i de olika övningarna, serverad god mat och kan slappna av fullt ut. Dagsprogrammet är detsamma för alla, men var och en gör sin egen inre resa, genom de olika yogaövningarna, skrivstunderna och meditationerna.

Skrivstunder
Vi rekommenderar att ta med en anteckningsbok och skriva ner de tankar och funderingar som kommer upp under dagen. När man är tyst är det så mycket lättare att kunna lyssna inåt och höra den där inre rösten. Det är fint att vid senare tillfällen kunna titta tillbaka på dessa anteckningar och återigen minnas dagen

Garnhuset
Vi tillbringar dagen i Garnhuset, ett hus där fiskarna förr hängde sina garn och som bokstavligen ligger på stranden. Det är en fröjd att få vara här med havet så nära inpå. Alla sinnen skärps och naturen känns otroligt nära.

Vi önskar dig varmt välkommen till en dag för dig.

Preliminärt program:

10.00 Välkomstfika och presentation

10.45 – 12.45 Flödesyoga med the Power of Breath

13.00 - 14.00 Vegetarisk, hemlagad lunch

14.15 – 15.15 OSHO Meditation Nadabrahma

15.30 – 17.30 Yinyoga med Sound Healing Meditation

17.30 – 19.00 Hemlagad vegetarisk middag och avrundning av dagen

Plats: Garnhuset i Beddingestrand

Tid: 12 november 2023, 10.00 - 19.00

Pris: 1395:-. När du betalat din kursavgift har du säkrat din plats.

Anmälan och ev. frågor: ingrid.banheden@nyttoliv.se

"Mycket bra upplägg på dagen. Det har varit alldeles underbart att vara på denna plats och lyssna på dig. Du är så mjuk och inger en sån trygghet och lugn. TACK!"