Yogaretreats

Ett par gånger om året har jag yogaretreats, ibland i tystnad, i Beddingestrand på sydkusten mellan Trelleborg och Ystad. Dessa helger ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det är inte många timmar vi tillbringar tillsammans, men känslan blir som efter att ha varit iväg på en lång resa - en resa inombords. En retreat ger var och en möjlighet att varva ner, vara mer närvarande och ta hand om sig själv. Det yttre skalas av och bit för bit närmar vi oss kärnan, det väsentliga. I en värld fylld av valmöjligheter och ständiga intryck, behövs en oas där man har tid att koppla av, lyssna inåt och känna in hur man har det och vad man önskar av livet. På en yogaretreat får du möjlighet till det. 

Heldagsretreat i tystnad
med yoga och meditation
16 november 2024

 Varmt välkommen till vinterns heldagsretreat i tystnad med yoga och meditation i Garnhuset, Beddingestrand. Det blir en dag som varvas med yogapass, meditationer, skrivstunder, Sound Healing Meditation och andningsövningar. Mellan de olika passen bjuder vi på hälsosam, hemlagad, vegetarisk mat som får dina smaksinnen att jubla!

Dagen är i tystnad
Kanske avskräcker det någon men attraherar alltfler. Att få vara tyst en hel dag är en utmaning för många men ger också en otrolig vila. Tystnaden hjälper till att verkligen vända fokus inåt och vara fullt uppmärksammad på sig själv. Dessa dagar har blivit väldigt populära med återkommande deltagare. Det är skönt att då och då få sätta det yttre bruset på pausläge och få vila i sig själv. Fika, lunch och middag ingår och vi tänker helhetskoncept så maten är hemlagad så långt det går, näringsrik, hälsosam – och väldigt god! Den uppskattas mycket av deltagarna.

Syftet med dagen
Syftet med dagen är att få en stunds paus i tillvaron, att kunna vända fokus inåt och bara ta hand om, vårda och ge sig själv omsorg. Att vara tyst hjälper och gör det lättare att vända blicken inåt. Du blir guidad i de olika övningarna, serverad god mat och kan slappna av fullt ut. Dagsprogrammet är detsamma för alla, men var och en gör sin egen inre resa, genom de olika yogaövningarna, skrivstunderna och meditationerna.

Skrivstunder
Vi rekommenderar att ta med en anteckningsbok och skriva ner de tankar och funderingar som kommer upp under dagen. När man är tyst är det så mycket lättare att kunna lyssna inåt och höra den där inre rösten. Det är fint att vid senare tillfällen kunna titta tillbaka på dessa anteckningar och återigen minnas dagen

Garnhuset
Vi tillbringar dagen i Garnhuset, ett hus där fiskarna förr hängde sina garn och som bokstavligen ligger på stranden. Det är en fröjd att få vara här med havet så nära inpå. Alla sinnen skärps och naturen känns otroligt nära.

Vi önskar dig varmt välkommen till en dag för dig.

Preliminärt program:

10.00 Välkomstfika och presentation

10.45 – 12.45 Flödesyoga med the Power of Breath

13.00 - 14.00 Vegetarisk, hemlagad lunch

14.15 – 15.15 OSHO Meditation Nadabrahma

15.30 – 17.30 Yinyoga med Sound Healing Meditation

17.30 – 19.00 Hemlagad vegetarisk middag och avrundning av dagen

Plats: Garnhuset i Beddingestrand

Tid: 16 november 2024, 10.00 - 19.00

Pris: 1495:-. När du betalat din kursavgift har du säkrat din plats.

Anmälan och ev. frågor: ingrid.banheden@nyttoliv.se

"Mycket bra upplägg på dagen. Det har varit alldeles underbart att vara på denna plats och lyssna på dig. Du är så mjuk och inger en sån trygghet och lugn. TACK!"